Een nadere blik in de geschiedenis en het cultureel erfgoed van marmer. En de toepassingen en voordelen van marmer in de binnenhuisarchitectuur.

Materiaal in de kijker

De metamorfose van sedimentair carbonaatgesteente levert een prachtige steen op. Marmer. Het veroorzaakt variabele herkristallisatie van de oorspronkelijke carbonaatmineraalkorrels. Dit resulteert in veel soorten marmer met diverse kleuren en transparantie. Er zijn wereldwijd meer dan 50 bekende soorten marmer. Dit maakt marmer tot een geliefd decoratiemateriaal.

Erfgoed

Marmer wordt wereldwijd gebruikt. Het heeft een rijke culturele geschiedenis. Het was een heel geliefd materiaal sinds de klassieke tijden. Beeldhouwers en architecten uit het oude Griekenland gebruikten het voor veel beroemde werken. Bijvoorbeeld het Pantheon in Athene of de Nikè van Samothrake. Het is echt tijdloos en een symbool voor traditie.

Marmeren interieur

Door de complexiteit van de nerven en de chromatische kenmerken brengt het altijd een stijlvolle elegantie in elke kamer. Zelfs met subtiele afwerkingen blijft het effect behouden. Dit geldt voor een modern of klassiek interieur.

De combinatie van een moderne kamer en een oud gesteente kan heel interessant zijn. Het creëert spanning en heel originele en unieke interieurs. Indien zorgvuldig gekozen, kunnen de nerven ook richting aangeven. Wat ook resulteert in een sierlijke spanning. Elk stuk is uniek en brengt diepte en warmte in de kamer.

Voordelen

Marmer is een heel duurzaam materiaal. De kleuren en tonen zijn onveranderlijk. Na verloop van tijd hoeft de steen alleen nog maar gepolijst te worden en hij ziet er weer als nieuw uit. Vuur en warmte hebben ook geen invloed op marmer. Het is ook betaalbaar in vergelijking met de buitengewone schoonheid ervan.

Ontdek enkele van onze interieurprojecten met marmer:

HABITATHOUSE BRRIGI ONE