Do's & Don'ts 05/09/22
Interieurontwerp moet een doel dienen, maar u gaat ook voor die adembenemende look. Zoals veel dingen in het leven, kunnen de volgende design pitch do's en don'ts u helpen om beiden te bereiken en uw klant te verbazen. Graag gedaan!

Dingen om te doen…

  • Als het gaat om het renoveren van ruimtes, moet er opnieuw gemeten worden. De bestaande reconstructieplannen zijn vaak verouderd, wat zorgt voor fouten in het ontwerp. U begrijpt het al: oude plannen gebruiken doen we hier niet.
  • Moodboards helpen om een stevige basis te leggen voor de look en feel van een project, dus zorg er altijd voor dat u uitgebreide en heel gevarieerde ontwerpen presenteert. Moodboards staan toe om creatief af te stemmen op de klant tijdens de eerste voorontwerpfase. En elimineren 3, 4 of 5 voorontwerprondes. Minder is meer.
  • U moet uw aannemers raadplegen, beter te veel dan te weinig. Zij zijn de professionals met praktische kennis van veel producten. Aannemers kunnen eventueel enkele tips geven over hoe u bepaalde producten in een ontwerp kunt integreren.
  • Kom alle eisen van de klant tegemoet door te luisteren naar wat hij zegt. Met een verscheidenheid aan oppervlakken die gebouwd zijn voor elk doel, moet u een hoogwaardige en veelzijdige materiaalkeuze bieden.
  • Kleurblokkering is echt. Tegenwoordig zijn allerlei gekke voorwerpen te vinden in een inspirerend interieur. Combineer onverwachte kleuren, gewaagde stukken en vloeren om te slagen. Ga ervoor, u leeft maar één keer.
  • Probeer een nieuw materiaal en kleurenpalet samen te stellen voor elk project. Het is zo gemakkelijk om terug te vallen op eerder geslaagde combinaties. Dus laat uw fantasie de vrije loop. Stay Studio pakt elk project creatief aan en gebruikt nooit twee keer dezelfde natuursteen.

Maar doe alsjeblieft niet…

  • Een goedkope aannemer is gemakkelijk te vinden. Kies daarentegen de beste aannemer, want hij zal uw verwachtingen overtreffen. Verschillen in offertes (met marktconforme prijzen) zijn er om een reden: goed kwaliteit heeft een prijs.
  • Combineer geen drie verschillende houtsoorten in een kamer. U wilt niet dat het interieur lijkt op een traditionele Oostenrijkse Stube.
  • Design gaat over het doen omdraaien van hoofden, maar u hoeft niet alles nieuw uit te vinden om een innovatief interieur te creëren. U zou een koninklijk bedrag kunnen betalen voor prototypes. Dus waarom niet uw creatieve energie inzetten om te experimenteren met bestaande elementen?
  • Doe geen toegevingen op het vlak van functionaliteit en technieken. Zuinige en toekomstgerichte technieken zijn essentieel voor de levensduur van een project.