House LD

Stay at home
Kortrijk

Dit modern huis uit 1950 onderging een volledige en grondige renovatie. We kozen stijlvolle materialen, die het huis desondanks veel karakter geven. Overal waar het mogelijk is, komen de materialen terug in andere kamers.

Opvallend in de woonkamer is het marmer van de (nieuwe) open haard, dat terugkomt in de keuken. De unieke marmersoort ‘Gaudi Brown’ geeft de sobere benedenverdieping een uitbundige tint. Het fineerhout ‘gerookt notenhout’ vormt een mooie tegenhanger van dit marmer. Dit houtfineer komt trouwens in het hele huis voor.

Het gerookte notenhout bepaalt bijvoorbeeld ook het karakter van de bovenverdieping. Hier werd ruimte gecreëerd voor een slaapkamer met badkamer en kleedkamer, en een toilet tussen beide. De houttint komt terug in de uiteindelijke afwerking, zoals het bedhoofdeinde.

In de hoofdbadkamer is hetzelfde keramische blad met natuursteen gebruikt in verschillende functies. De inloopdouche met bank staat centraal in deze badkamer.

De kinderbadkamer heeft een lichtere uitstraling. Met de keuze van Corian voor de kasten en voor de naadloze wastafels, is de mat witte zuiverheid dominerend.. De vloer van de kinderbadkamer kreeg een opvallend speels motief.

Een aantal originele elementen zijn behouden, zoals de marmeren vloer in de inkomhal.

Wat we deden: Volledig interieurontwerp

Gerealiseerd door: Decospan, Natuursteen Dujardin

House BR

Stay at home

Villa voor studenten van ’t Onzent’

Stay at home