Rigi One

Stay to shop
Roeselare

De klant wilde met deze winkel een andere, minder klassieke weg inslaan, naast hun traditionele schoenenwinkel. De bestaande winkel kon niet op tegen de frissere, nieuwere winkels die de sneaker trend, die al enkele jaren bezig is, volledig hebben omarmd. Vandaar zijn verzoek om een winkel te ontwerpen die een jonger publiek aanspreekt, maar tegelijkertijd ook mooi en afgewerkt is om de meer klassieke klant sneakers te doen kopen. Als uitgangspunt kozen we voor een bruut chique interieur, waarin iedereen zich goed kan voelen.

Door kale betonnen plafonds te combineren met groen marmer creëren we een spanning die men overal in de winkel voelt. Een roodkoperen balustrade met industrieel strekmetaal, betonnen panelen tegen de muur, samen met fijne bekleding en mortex plinten. De ruimte is verdeeld door een tunnel, afgewerkt met een kunstmarmeren techniek. De grootste uitdaging in dit project was de uitvoertijd, die heel kort was (8 weken inclusief afbraak). Het project is enkele dagen voor de deadline voltooid door met goede partners samen te werken.

Wat we deden: Concept – interieurontwerp – interieur uitvoering
Ontwerparchitectuur (etalage): Markland Architects
Hoofdaannemer: Promanys
Verlichting: Deltalight
Marmer: Vandeweghe, Beltrami*
Jaar: 2019

Me Made

Stay to shop

Een jurk op maat maken, naar hartelust wol en stoffen uitzoeken, een passend accessoire vinden, een workshop volgen en uw eigen lingerie ontwerpen en naaien... Het is allemaal mogelijk bij MeMade in Kortrijk.

BbyB

Stay to shop

Deze winkel werd ontworpen rond een nieuw foodconcept van chocolade waarin de smaakzin de belangrijkste rol speelt.