Spicy Lemon

Stay for drinks/dinner
Kortrijk

Een chique restaurant in Kortrijk. Spicy Lemon serveert gerechten met een Perzische tint. De lange en niet erg brede ruimte profiteert van mooie perspectieven en dieptes. We hebben eenheid behouden in de grote ruimte. Daarnaast creërden we enkele afzonderlijke hoeken met een eigen karakter. We kregen de kans om veel aandacht te besteden aan materialen en afwerking. Slechts één van de sterktes van Stay Studio!

Plafonds, muren en vloeren zijn ruw en streetwise. Denk aan gepolijst beton en betonnen balken. De muren zijn bedekt met cement dat ter plaatse is behandeld. Anderzijds zijn de afwerkingen verfijnder: de alcantara gordijnen en banken, de gezellige hoeken, het fijne breiwerk van de zetelbekleding verfijnen allemaal de sfeer.

De hogere bartafels zorgen voor de in formele sfeer van het Amerikaanse diner. Vertaald naar lokale materialen resulteert dit in een combinatie van aluminium en tegelwerk van Winckelmans. Deze Amerikaanse invloed komt ook terug in het ontwerp van het terras.

Het interieur van Spicy Lemon is een catalogus van materialen, zonder een chaotische mix te zijn. Dankzij de doordachte verlichting is alles gebaad in eenheid, een sfeer van ruwe eerlijkheid en nonchalante verfijning.

Wat we deden: Interior
Klant: Louis Ottevaere / Feysal Ghafelzadeh
Verlichting: Wever & Ducré
Banken: Astranova Gent
Meubilair: Castel Projects Iepers
Houtwerk: Olivier Lecluyse
Schilderwerk: Wouter Vanlerberghe
Ramen: Clearviews
Foto’s: Beeldcollectief

Vork

Stay for drinks/dinner

Mensen nieuwe kansen geven.

GIGI6161

Stay for drinks/dinner

Italiaans restaurant