Villa voor studenten van ’t Onzent’

Stay at home
Kortrijk

Voor studenten die net dat beetje meer willen, werkt Ion Development aan een nieuw concept. Deze voormalige art deco villa in Kortrijk wordt een studentenhuis in Amerikaanse stijl. Nog steeds in de conceptfase. De voltooiing is gepland voor 2023.

Deze villa, genaamd ’t’ Onzent’ (‘bij ons thuis’) werd in 1911 ontworpen door Jozef De Coene, architect en oprichter van een bekend kunstnijverheidsatelier “Gebroeders De Coene” in Kortrijk. De klant voor deze ruime gezinswoning was een vriend van De Coene.

De villa met drie voorgevels is gebouwd in de modieuze cottagestijl, geïnspireerd door de kunstnijverheidsbeweging, met decoratieve elementen in Art Nouveau-stijl. De Coene en zijn entourage ontwierpen de villa tot in de kleinste details als een Gesamtkunstwerk.

Na de grondige renovatie zal de karakteristieke villa met drie gevels onderdak bieden aan 15 verhuurbare studentenkamers met alle hedendaagse voorzieningen.

In samenwerking met Link Lab Architecture, Cobe, ION ontwikkeling

House LD

Stay at home

House M

Stay at home

Het is de perfecte combinatie van walnootkleur, lichte parketvloeren en plafonds van geschilderd beton die een luxueuze en gastvrije uitstraling met een modern tintje biedt.