Vis van A

Stay for drinks/dinner
Kortrijk

“Vis Van A” is een innovatief en niet-traditioneel food concept van een bekende Belgische chef-kok met een Michelin-ster. Deze unieke, creatieve en culinaire hotspot nodigt je uit om te genieten van de ultieme maritieme ervaring en tegelijkertijd aandacht te besteden en te vragen voor duurzame visserij. Dus zorgde Stay Studio ervoor dat het interieurontwerp ook op die nieuwe golven meebeweegt. De passie voor de zee moest overal voelbaar zijn, van het interieurconcept tot het menu.

Het interieurconcept staat dus gelijk aan een 360° SEAsation die begint op het industriële voormalige havengebied van ’t Eilandje. Wat binnenin volgt is een onderdompeling in een wereld van diepzeegroeven. De perfect rechthoekige plattegrond van de site past in die industriële look, maar de organische vormen staan in het middelpunt van de belangstelling. In “Vis Van A” word je meegenomen op een culinaire reis naar ‘het einde van de zee’ die je smaakpapillen en geest inspireert met zijn chique maar ecologische uitstraling.

Wat we deden: Interieurontwerp
Partners: Vitra, Supermodular, MENTALL, Castelprojects
Jaar: 2023

Tush

Stay for drinks/dinner

We wilden een neutraal grijze ruimte die een moderne tijdloosheid uitstraalt, terwijl de roze licht accenten (zoals het logo) kleur toevoegen met een duidelijke, vuile maar verfijnde tint.

Choclo

Stay for drinks/dinner

Het gaat allemaal om een leuke tijd beleven. We hebben dit versterkt door uitgebreid indirect licht te gebruiken, aangevuld met zorgvuldig geplaatste tafellampen.