Vork

Stay for drinks/dinner
Kortrijk

We haalden het contract binnen na het winnen van een openbare aanbesteding, in samenwerking met B2Ai. De grote uitdaging was de integratie van verschillende functies, waaronder het behoud van enkele beschermde elementen (geklasseerde gevel, monumentale wenteltrap, geklasseerde interieurs, enz.). Het programma omvat een (trainings -) restaurant op de begane grond met 2 kantoorverdiepingen en een kinderopvang voor 45 kinderen op de bovenverdieping.

Voor het ontwerp van de eetkamer waren verschillende groepen betrokken om mensen nieuwe kansen te bieden. Bijvoorbeeld: we gebruikten verschillende sociale werkplaatsen voor het maken van de tafels, stoelen, verlichting & bar, alsook voor het schilderen van de kantoren. We waren verantwoordelijk voor het ontwerp en de begeleiding van deze mensen. De combinatie van te behouden van oude elementen met nieuwe vloeren en een industriële designtaal zorgt voor een dynamisch en hedendaags interieur. Het gebruikte meubilair kreeg een tweede leven. De tafels waren gemaakt van parket dat werd gedemonteerd tijdens een gedeeltelijke afbraak van het gebouw. De verlichting in het restaurant zijn oude rioolfittingen die we in de kelders vonden.

Daarnaast hebben we alle verdiepingen volledig ingericht. De kantoren zijn afgewerkt met doorzichtige muren en kamerbreed tapijt. De verschillende kinderopvanggroepen kregen kleurcodes die aangeven in welke groep ouders hun kinderen voor de dag kunnen achterlaten. Deze kleurcodes zijn terug te vinden op de vloer en het meubilair per groep, wat een verband legt tussen het gebouw en de afbeeldingen.

Wat we deden: Conceptbouw – ontwerparchitectuur ism B2Ai – interieurontwerp – interieuruitvoering
Ontwerparchitectuur: B2Ai
Hoofdaannemer: Artes Depret
Vloeren: Bomarbre, Desso, Forbo
Meubilair: Bulwark, Stable 13, Constructief vzw
Binnenmuren kantoren: Beddeleem
Keuken: Furka
Jaar: 2018

Budalys

Stay for drinks/dinner

Het uitgangspunt voor dit project was het creëren van een ontmoetingsplaats waar zowel de bewoners als bezoekers willen vertoeven, eten, drinken, samenkomen, enz.

Spicy Lemon

Stay for drinks/dinner

Spicy Lemon, een chique restaurant dat gerechten serveert met een Perzische tint.