House BL

House BL is het toonbeeld voor een geslaagde transformatie, met name van een voormalige boekwinkel in Kortrijk naar een eigentijdse eengezinswoning met split-levels. De meest opvallende eigenheid van de ruimte, de betonnen trap en balustrade, werd behouden en naadloos verwerkt in het nieuwe interieur. Het interieurontwerp sluit aan op de tijdloze stijl van de jaren ’50, met Sapelli fineer op alle verticale houten kastwanden en een harmonieuze combinatie van materialen, waaronder Verde St Lucia marmer. De renovatie verbindt binnen- en buitenruimtes met een egale microtopping vloer en brengt een gevoel van openheid en verfijning in deze ruimtes.

House BL weerspiegelt de geslaagde samensmelting van oude en moderne elementen, waarbij het historische karakter wordt geëerd terwijl aan de hedendaagse levensstandaard wordt voldaan. Dit project belichaamt zowel de geschiedenis als de innovatie, verweven in elk aspect van de woning.

Project image 0
Project image 1
Project image 2
Project image 3
Project image 4
Project image 5
Project image 6
Project image 7
Project image 8
Project image 9
Project image 10
Project image 11