Persnieuws 22/03/22
We kondigen met trots onze samenwerking aan met tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale, architect Jan Bleys van ARS HORTI en Simon Desmet, artistiek directeur van branding agency MENTALL.

Tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale is al op zoek naar een nieuwe uitdaging na de aangekondigde opening van twee vegetarische restaurants in het toekomstige Sapphire Hotel. Eind septemer / begin oktober zal een nieuw visrestaurant openen in Hangar 26 – 27 in Antwerpen.

Bart De Pooter werd benaderd door projectontwikkelaar Nextensa voor het project aan de Scheldeboord. Geïnspireerd door Gare Maritime, een voedselmarkt in Tour & Taxis in Brussel, vroeg de projectontwikkelaar aan Bart om als wegwijzer te dienen voor een nieuw concept

De tweesterrenchef wilde altijd al iets toegankelijks doen met vis. ‘Vis van A’ zag het licht! De hangar wordt volledig gerenoveerd in samenwerking met architect Jan Bleys van ARS HORTI en artistiek directeur van branding agency MENTALL.

Het restaurant zal een totaalconcept zijn. Bijvoorbeeld: Er komt een terras van 1000 vierkante meter in de vorm van een schelp, verwijzend naar de zeevruchten op het menu. Maar het zal ook beschutting bieden te gen de wind. We zorgen ervoor dat alles perfect samengaat.

‘Vis van A’ focust op verse en organische producten. En er zal een vis – en groentenmarkt zijn We verbinden verantwoorde landbouw met verantwoord gevangen Noordzeevis.

Lees hier het volledig artikel (NL)