Een blik op de historie en het culturele erfgoed van marmer, plus de toepassingen en voordelen ervan in interieurontwerp.

Marmer uitgelicht

De transformatie van sedimentair carbonaatgesteente onthult de pracht van deze natuursteen. Marmer brengt variatie in de herkristallisatie van de oorspronkelijke carbonaatmineraalkorrels, wat leidt tot een breed scala aan marmersoorten met verschillende kleurtinten en adertekeningen. Wist je dat er wereldwijd meer dan 50 soorten marmer bekend zijn? Dit smaakvol materiaal integreer je moeiteloos in je interieur!

Cultuur en Traditie

Marmer is synoniem met een rijke culturele erfenis. Sinds de klassieke oudheid beitelden beeldhouwers en architecten al in hun favoriete materiaal. Wandel bijvoorbeeld door de historische straten van Athene of het beroemde Musée du Louvre en je spot er nu nog talloze meesterwerken zoals het Parthenon of de Nikè van Samothrake: allemaal gebeeldhouwd uit marmer. Marmer is met andere woorden een tijdloos symbool van traditie.

Marmeren magie in Interieurs

Marmer straalt altijd en overal tijdloze elegantie uit. De witte of grijze aderpatronen en subtiele kleurschakeringen in het marmer geven je ruimte bovendien een luxe look. Of je het nu subtiel aanpakt of niet: marmer past perfect in zowel moderne als klassieke interieurs.

De samensmelting van hippe ontwerpen met dit eeuwenoude gesteente kan een fascinerende dynamiek creëren voor unieke en originele interieurs. Met zorgvuldige selecties kunnen de aders van marmer zelfs richting geven en een sierlijke spanning toevoegen, zonder té veel te zijn. Elk stuk marmer is uniek en brengt diepgang en warmte in de ruimte.

De voordelen van marmer

Echt marmer is een stuk prijziger dan imitatiemarmer. Maar echt marmer is ook een uiterst duurzaam materiaal. Het heeft alleen af en toe een voorzichtige polijstbeurt nodig om weer als nieuw te stralen. Bovendien weerstaat marmer vuur en warmte. Voor een langdurige, luxueuze uitstraling!

Verken enkele van onze interieurprojecten met marmer:

HABITATHOUSE BRRIGI ONE