Vork

Stay for drinks/dinner
Kortrijk

Vork in Kortrijk, een (opleidings-) restaurant op de benedenverdieping met 2 kantoorverdiepingen en een kinderopvang voor 45 kinderen op de bovenverdieping. Het is een plek dat maatschappelijke projecten ondersteunt, een community die mensen nieuwe kansen geeft. Met andere woorden: een project waar wij ons graag voor inzetten.

We haalden het contract binnen na het winnen van een openbare aanbesteding, in samenwerking met B2Ai. De grote uitdaging was het harmonieus integreren van verschillende functies, met behoud van enkele beschermde elementen zoals een geklasseerde gevel, een indrukwekkende wenteltrap en historische interieurs. Het project omvatte een (opleidings-)restaurant op de begane grond, twee kantoorverdiepingen en een kinderopvangruimte voor 45 kinderen op de bovenste verdieping.

Een ontwerp ontwikkelen voor de eetzaal vroeg een doordachte voorbereiding én begeleiding. Door verschillende groepen te betrekken & hen nieuwe kansen te bieden ervaarden we zelf wat Vork nu juist is. Van tafels, stoelen, verlichten en bar tot het schilderen van de kantoren: alles wat deze mensen maakten was onlosmakelijk verbonden met het gedachtegoed van Vork.

De samensmelting van behouden historische elementen en moderne vloeren met een industriële flair geeft het interieur een dynamische en eigentijdse uitstraling. Het meubilair heeft een tweede leven gekregen: de tafels zijn gemaakt van hergebruikt parket, afkomstig van de sloop tijdens een gedeeltelijke renovatie van het gebouw. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we zelfs oude rioolbuizen, ontdekt in de kelders, omgetoverd tot unieke verlichtingsarmaturen voor het restaurant.

Niet alleen het restaurant kreeg een update, ook de andere verdiepingen namen we onder onze design loep. De kantoorruimtes zijn afgewerkt met transparante muren en kamerbreed tapijt. Iedere kinderopvanggroep heeft nu een eigen kleurcode, subtiel geïntegreerd in de vloeren en meubels van elke groep, zodat de ouders meteen de juiste associatie maken.

Project image 0
Project image 1
Project image 2
Project image 3
Project image 4
Project image 5
Project image 6
Project image 7
Project image 8
Project image 9
Project image 10
Project image 11
Project image 12

Budalys

Stay for drinks/dinner

Het uitgangspunt voor dit project was het creëren van een ontmoetingsplaats waar zowel de bewoners als bezoekers willen vertoeven, eten, drinken, samenkomen, enz.

Spicy Lemon

Stay for drinks/dinner

Spicy Lemon, een chique restaurant dat gerechten serveert met een Perzische tint.