’t Onzent’

Stay at home
Kortrijk

In nauwe samenwerking met Ion Development werkten we aan een interieurontwerp voor 15 studentenkamers in een karakteristieke villa in Amerikaanse stijl. De doelgroep is duidelijk: studenten die zoeken naar net dat tikkeltje meer.

Deze villa, genaamd ’t’ Onzent’ (‘bij ons thuis’), werd in 1911 ontworpen door Jozef De Coene, een architect en oprichter van het bekende kunstnijverheidsatelier ‘Gebroeders De Coene’ in Kortrijk. De opdrachtgever voor dit royale familiehuis was een goede vriend van De Coene.

De villa met drie gevels werd gebouwd in de trendy cottagestijl, geïnspireerd door de arts-and-crafts-beweging, met decoratieve elementen in art-nouveaustijl. Jozef De Coene en zijn team ontwierpen de villa tot in de kleinste details als een Gesamtkunstwerk.

Na een complete make-over zal deze charmante villa met drie gevels plaats bieden aan 15 moderne studentenkamers, compleet met alle voorzieningen.

In samenwerking met Link Lab Architecture, Cobe en ION development.

Project image 0
Project image 1
Project image 2
Project image 3
Project image 4
Project image 5
Project image 6
Project image 7
Project image 8
Project image 9
Project image 10
Project image 11
Project image 12
Project image 13
Project image 14
Project image 15
Project image 16
Project image 17
Project image 18
Project image 19
Project image 20
Project image 21
Project image 22
Project image 23

House LD

Stay at home

House M

Stay at home

Het is de perfecte combinatie van walnootkleur, lichte parketvloeren en plafonds van geschilderd beton die een luxueuze en gastvrije uitstraling met een modern tintje biedt.